Makes me wanna pray

Jag och Beata stack ut på eftermiddagen och mötte Alex inne vid Svenska Kyrkan. Ni anar inte hur mysigt det är där. Ett ställe jag kommer att hänga mycket på kan jag garantera!
Sedan tog vi metron till Montmartre, köpte dricka och gick alla trappor (typ 949840 trappsteg!) upp till Sacre-Coeur. Det var som ett idrottspass, haha. Alla var tysta påväg upp till SC. När vi (äntligen) kom upp så satte vi oss på gräset och njöt av utsikten. Det var en som gömde svarta påsar i en buske nära oss. Beata trodde att det var en bomb, men efter ett tag så såg vi att det var Eiffeltorn. Så ni som får Eiffeltorn i julklapp vet vart jag har fått tag på dem!
Det var två personer som spelade instrument och sjöng vid trappan upp till kyrkan och mitt i allt så började en medelålderskvinna att dansa! Och det var inte lite vulgärt (för hennes ålder). Men det roliga var att alla verkligen kollade, klappade i takt med musiken, skrattade och applåderade åt den här kvinnan! Man kan ju undra vad som fanns i hennes vatten. Men, men som pappa brukar säga, "Man lever ju bara en gång"

Just det, har jag berättat att skolan ligger i samma område som Nicolas Sarkozys hus?
Pusspuss!!!


 
Så, vad har ni för utsikt?
Jag tror nog att detta är en av de finaste stads-utsikterna som finns!


me so hungry....

Klockan är mer än 13.15. Borde kanske få frukost snart? Har inte heller druckit något och jag  är väldigt törstig. Jag svalde mina tabletter för att kranvattnet i Frankrike är inte like rent som i Sverige.

Ville bara säga att jag saknar er i Sverige! Men vi ses om 4 månader! :)

Pusspuss ♥

Dag 2 på morgonen

Idag vaknade jag klockan åtta och läste lite, sminkade mig och sedan somnade jag om. Inte för att jag har sovit så värst mycket, har lyssnat på trafiken. Har lyckats höra fyra polis/ambulans-bilar inatt. Madame eller den äldsta sonen kom hen vid två halv tre inatt. Sedan kom Madame in vid nio och ville att jag skulle knäppa ihop hennes linne, weird. Kunde inte hennes pojkvän göra det? Nu så är jag helt klar, har till och med duschat. Alla andra ligger och sover, förutom mamman som är på vift i stan. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, men de skulle visa mig vägen till skolan. Fast jag tror inte att min familj vet om det.
Jag chattar med Tina som har hamnat hos en bra familj. vill du byta?





Min "bekväma" säng. Som inte har ett lakan och det känns som att man sover på fjädrarna, hehe.




Min resväska går inte att öppna helt på grund av utrymmet.




Min garderob. Har inte lagt in alla kläder, tror inte att jag kommer att göra det heller.
Sa jag förresten att jag har två hyllor?

Första dagen...

Det här inlägget kommer att bli lite rörigt, bara så att ni är beredda på det!
Mina klasskamrater är astrevliga! På vägen från flygplatsen till Svenska kyrkan hade vi askul. Jag och Olivia pratade svenska med chauffören och pratade om hur fula hans tänder var, Håkan var också med på en front, haha. Gud vad kul man kan ha i en minibuss! Chauffören måste ha trott att vi var en blandning mellan efterblivna och höga. Skolan var jättevacker, och det var 29 grader ute. Det ni!

Nu över till min familj, jag klarar inte av det här. De har knappt sagt ett ord till mig, de sitter och pratar med sig själva. Madame tror typ att jag är från en annan planet, och inte på ett positivt sätt. De är fem i familjen plus mig och de har bara två sovrum, det känns verkligen som att jag inkräktar. Jag måste äta en frukost som de har bestämt, jag äter alltid flingor eller grovt bröd. Men nu måste jag äta vitt bröd med nutella på till frukost! Jag kan inte ladda min mobil, kamera eller dator  för att det finns inga uttag, bara ett och det håller ihop hela rummet. Jag har inget element och fönstrerna går inte att stänga. Sängen är inte ens en säng! Och jag har inte vågat gå in på toan eller badrummet, toaletten går knappt att spola, Madame spolade TRE GÅNGER! Det värsta är att hon sa att hon skulle gå ut nu, klockan 22.30! Jag kan inte skriva mer, jag vill bara gråta, jag har aldrig känt mig så hatad och så lite omtyckt i hela mitt liv! Jag vill bara hem  och krypa ner i min säng med en massa kuddar och gråta, skrika och vara med alla mina vänner.

Jag orkar inte mer.


The Day After Tomorrow...

Det är bara två dagar kvar. Om 48 timmar sitter jag på ett plan till Paris, kan inte förstå det! Oavsett hur många gånger jag säger det är det fortfarande overkligt. Jag var och hälsade på klassen idag. Det kändes tungt att säga hejdå med tanke på att jag inte kommer att se dem på ett tag nu...

Jag skulle också tenta av den muntliga delen, men Kajsa kom inte så nehäpp.



Jag träffade också Caroline idag. Vi fikade på Rosa Pantern, allt för att vi ville ha kladdkaka, mums! Jag kan inte förstå att jag inte kommer få träffa henne på 4 månader! Caroline är som en systen som mig. Jag ville inte att hon skulle gå, speciellt när hennes pungråtta till rektor sa att ingen fick hälsa på, inte ens jag. Hon borde ha frågat den biträdande rektorn som trodde att jag gick på hennes skola.



Igår var några av mina klasskompisar hemma hos mig. Gud vad jag kommer att sakna dem! ♥

Jag började nästan gråta när jag stod och diskade. Jag fick pluggpiller (eftersom jag kommer att ha sjukt mycket plugg) och tröstgodis (som jag kan äta när jag längtar hem) och ett halsband med en fesk på! Jag pratar rätt så mycket om Fiskens sång så vad passade mer än en lite fisk med en söt liten pussmun! J Jag fick också världens sötaste kort av tjejorna. En struts på kuvertet och på kortet var det en sköldpadda. Ebbs gav mig också ett fint kort med James Dean på, och på insidan står det "Men glöm inte att han är min nu!" Haha, söt hon är.

Jag hade en liten "poängpromenad" där man kunde vinna finfina priser! Erika och Emilia vann.
Alla fick magväskor där jag hade skrivit saker på, roligt nog hade alla utom Kajsa med sig sina idag!


Det går inte att hitta bättre klasskompisar än dem, i så fall heter jag Knut.



Ni är!

FIVE

Jag kan inte förstå att det är fem dagar kvar. Tiden går så otroligt fort nu för tiden. Jag var hos frisören idag och nu är mitt hår lite mörkare (jag skämtar bara Mikaela, det är grönt, lila och blått), fint nu när hösten kommer.
Jag träffade Ebba, Kajsa, Jessica och Jim i typ 5 minuter idag. Det känns så sjukt konstigt att jag inte kommer att gå i samma klass som dem (föutom Jessica som inte går i min klass) i år. Speciellt nu när det finns en som liknar Heath Ledger. Hoppas att han går i tvåan... så att jag kan få njuta av honom nästa år, haha. Jag och Ebba har listat ut några lookalikes i skolan, våran lilla grej. Nej, min packning väntar!
Puss och kram ♥


Lite Tissi-mobbning också

Idag så hittade jag en perfekt väska till Frankrike! Den är stor (min dator får plats i den) och fin. Ja, detta inlägget är väl mest till för att reta Tissi (Tina) lite, omogen som jag är ;P
Men nej, det var ett otroligt bra köp + de två skorna och lite kläder jag köpte idag som följer skolans regler. Jag tror inte att det finns en enda person som gillar skolans regler. Här kommer ett fåtal:
*Ska vara hemma senast 01.00 på helgerna.
*Inget plagg får sluta över knäna.
*Inget urringat.
*Inga linnen.
*Får inte visa bh-band.
*Inga klackskor.
*Får inte på lyssna musik på skolan.
*Mobilerna måste vara avstängda på skolan.
Jaa och typ 23 000 andra regler. Jag kommer väl att glömma av ett och annat. Men jag tror nog att det handlar mer om att det ska se snyggt ut än att det ska se lite för vänligt (haha, gillar uttrycket) ut.
Nej, åter till packningen. Puss ♥


7 days...


Det är bara EN VECKA kvar tills jag flyttar!!!!!!
Gud vad jag är nervös, borde kanske ta ner min resväska från vinden nu?
Jag är både glad, ledsen, nervös, deppig, lycklig och har panik över flytten. Jag försöker inte tänka på vad jag lämnar, men på något sätt så kommer just de tankarna fram ändå. No more deppig musik säger jag bara. Fast tänk allt jag kommer att göra i Paris, haha :)



Kommer att sakna er alla!
xoxo Josephine ♥











Ny familj igen


Min rektor i Paris ringde mig precis, jag måste byta famlij igen. Inte pensionärsfamiljen, utan min "enmånadsfamilj". Anledning: För att det blir mycket enklare så. Det är väl det sista jag behöver just nu, det är 10 dagar kvar och jag känner mig som ett föräldrarlöst barn som ingen vill ha, för att göra det värre så ösregnar det ute just nu. Känns lite som i en dålig film, nu saknas det bara en radio som spelar Celine Dions All By Myself


Bonjour!


Idag är det bara 11 dagar kvar!!!!! Nu har nervositeten tagit över helt och hållet. Jag har inte sovit en blund, har bara legat och tänkt på allt och alla (hitta på något med mig, någon?!) jag kommer att lämna och hur allt kommer att förändras, både positivt och negativt. Jag fick nästan panik.
 
Jag har inte berättat detta, men jag ska bo hos en annan värdfamilj i en hel månad innan jag flyttar in hos pensionärerna. Ska jag köpa två presenter eftersom värdfamiljerna förväntar sig det? "Hej Kosta Boda, här kommer jag igen", haha. Men en månad hit och dit, det klara jag nog av! :)

Jag har nog nästan allt som ska med till Paris, ett par höstskor skulle sitta fint när man inte får ha klackskor. Och en stor väska som rymmer alla skolböcker, mappar (,smink, mobil, kamera, iPod, plånbok...) etc. Köpte en fin marinblå kjol som följer skolans klädkoder! Ett lyckat köp kan man minst sagt säga, ellerhur?!

Bisous


Ce monde n'est pas pour moi

J'aurais aimé t'aimer
Comme on aime le soleil
Te dire que le monde est beau
Que c'est beau d'aimer
J'aurais aimer t'écrire
Le plus beau des poèmes
Et construire un empire
Juste pour ton sourire
Devenir le soleil
Pour sécher tes sanglots
Et faire battre le ciel
Pour un futur plus beau


Mais c'est plus fort que moi
Tu vois je n'y peux rien
Ce monde n'est pas pour moi
Ce monde n'est pas le mien

Vackert tycker jag. För er som inte kan franska, så står det ingenting speciellt. ♥

Josie <3


For reasons unknown

Om 13 dagar bär det av. Det är inte ens två veckor kvar tills jag flyttar! Jag borde få panik, pirr i magen eller något sånt. Men allvarligt talat så känns det inte som att jag ska flytta, inte alls. Det känns så abstrakt, liksom Paris, kärlekens och konstens, stad. För att inte nämna alla vackra byggnader, tänk Paris på hösten och våren.
Utan någon jagskaflyttatillParis-känsla så har jag ändå gjort iordning rätt så mycket inför flytten.
Jag har gjort några klädhögar som heter Paris nu, Paris till hösten, Stanna hemma ni är olämpliga i Paris och Kläder till Mikaela. Jag har försökt att välja skor som jag ska ha med mig, men det är för svårt. Skor är skor och de flesta förtjänar att få följa med. Fast jag får dela upp dem som kläderna. Jackproblemet har jag löst. Jag tar med mig min italienska kappa och min skinnjacka nu och mina två vinterjackor kommer till hösten.

Jag har inte kontaktat min värdfamilj, stupid, stupid, stupid. Får ta och göra det snart.
Nåväl, back to pluggandet och Deathcab (Svengenska är för härligt)



 

Sköt om er!

9 dagar kvar till tentan

Vem pluggar på sommarolovet? Det kan jag tala om för er, det gör jag.
Jag ska tenta av franska steg 4 innan jag åker, men det finns ett problem... jag vet knappt vad steg 4 innehåller. Jag har pluggat och pluggat, en gång somnade jag till och med med grammatikboken brevid mig. Jag (tror att jag) kan alla glosor mer eller mindre. Jag undrar när jag kommer att behöva ord som fristående dykarutrustning och skörbjugg. Någon som vet vad steg 4 innehåller? Men men, lite plugg är ingenting jämnfört med ett år i Paris! :)

Får hoppas att allt går bra på tentan!



 



Plugg, plugg och åter plugg


Härlig nervositet...

Idag bar det av till Halmstad där jag och Kajsa träffade några av våra framtida klasskamrater! :D
Det går inte att förklara hur nervös jag var. Men all min nervositet försvann när vi hälsade på varandra.
Vi fikade på Espresso house (ja, de har Espresso house i Halmstad!!! :o ) i över tre timmar och pratade om allt och inget... eller jag gjorde det iallafall. Senare åkte Elisabeth hem, så jag och Kajsa följde med Halmstadsborna på deras Frankrike-möte.

Det känns genst mycket roligare att åka till Paris nu när man har träffat några i klassen!
Vi kommer att äga Paris stort och få minnen som vi aldrig kommer att glömma <3


                      

Kaj, Tina, Elisabeth, Andrea och Mathilda

God kväll!
 Josephine Persson

Min skola :)

Här är bilder på min skola :)

        

Puss å kram <3

Tankar om min värdfamilj


Det är bara 28 dagar kvar, 4 veckor, och jag har inte ens kontaktat min värdfamilj.
Fast jag har inte fått inte deras mailadress, de kanske inte har någon? De är ju rätt så gamla, hehe... Men det är ju självklart att jag vill ta kontakt med dem innan jag flyttar dit, så att jag har en liten bild om hur min värdfamilj är. 

 Just nu ser jag mig en sträng monsieur som vill att jag ska göra lumpen och tar med mig ut till en skjutbana varannan helg, skjutbanan har jag kanske inget emot. Men lumpen, nej tack.
 Och en liten madame som vill att jag ska brodera tillsammans med henne medans hon berättar om hur det var när hon gick i skolan. 
 Varje helg så kommer alla deras 6 barnbarn över på middag och vi äter tartiflette och kusinerna bråkar över vem som ska få den sista portionen.
Jag vet att min bild på familjen är en aning extrem, men som sagt, jag har ingen aning om hur min familj är.

Bisou


RSS 2.0